Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Gyorshajtás okozott balesetet

Pintér-Papp Eszter | 2023.02.24.

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte a nyomozást annak a balesetnek az ügyében, melynek során egy 24 éves Pápa-környéki lakos 2022. január 18-án délután személygépkocsijával Marcaltő felől tartott Ihász irányába. Haladása közben az előtte közlekedő két jármű előzésébe kezdett, ugyanakkor a sor elején haladó személyautó vezetője már megkezdte a balra kanyarodást. Az előzésben lévő sofőr azonnal a fékre lépett, ám az ütközést már nem tudta elkerülni és nekiment a kanyarodó jármű bal hátuljának. A balesetben mindkét járművezető könnyű, míg a balra kanyarodó autó utasa súlyos sérülést szenvedett. A nyomozás során megállapítást nyert, hogy az előzést végrehajtó gépjármű a megengedett sebességet túllépve közlekedett, ezért a vezetője az intenzív fékezéssel sem tudta elkerülni a szabályosan balra kanyarodó járművel történő ütközést.

Az elkövető ellen közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás. A Pápai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

A rendőrség felhívja a gépjárművezetők figyelmét arra, hogy a hasonló balesetek elkerülése érdekében az előzést kellő körültekintéssel és figyelemmel hajtsák végre, különösen akkor, ha kocsisort kívánnak megelőzni. Továbbá a manővert csak abban az esetben kezdjék meg, ha azt a megengedett sebességhatáron belül végre is tudják hajtani.

Fotó: Veszprém vármegyei rendőrség (Facebook)
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: