Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
NŐI NAPOZÓ

Ha egy vulkánban akarsz bulizni, mélyen a zsebedbe kell nyúlni!

Szigeti-Aszódi Szilvia | 2024.01.15.

Biztosan megbánták már a szervezők. 3000 és 200 000 euró közötti összegeket kell fizetniük büntetésképp.

Az illegális bulik kultúrája egyáltalán nem új és mi magunk is biztosan sok spontánabbul szervezett hazai erdei buliról tudunk, ahogy a világon mindenhol előfordulnak a kevésbé meghirdetett, kisebb közönségnek szóló, családias és természetközeli partyk: parkokban, strandokon, vízpartokon. Ezek a fiatalok viszont túl messzire merészkedtek és egy berlini DJ-t beszervezve a Kanári-szigetek egyik tagjának vulkánjára, Fuerteventura La Calderón Hondo-jára csődítették össze a partyt. Egy csodálatos geológiai képződményre, nyilván természetvédelmi területre.

Kiemelten az, számos védett állatfaj élőhelye-költőhelye, nem egy partyhelyszín. Mégis azzá tették… viszont a közösségi oldalakon való esemény miatt könnyedebben fülön csíphették őket.

A szakértők szerint egy-egy sziget ökoszisztémájánál aligha van sérülékenyebb környezet, ezért is felbecsülhetetlen a kár, amit a minimum 100 bulizó okozott a vulkánon.

Eleve az sem véletlen, hogy egy-egy ilyen természetvédelmi területen gondosan ki van jelölve a tanösvény, a haladási irány, amiről nem szabad letérni. Nem feltétlenül a saját biztonságunk érdekében, inkább a természet megóvása miatt.

Egy-egy egész növény- vagy állatpopuláció veszélybe kerül és visszafordíthatatlan kárt szenvedhetnek, ha háborgatják őket. A spanyol vulkánon pedig most ez történt.

Természetesen a történtek nem maradhatnak következmények nélkül: 3000 (1,1 millió forint körüli összeg) és 200 000 euró (75 millió forint) közötti büntetéseket kell megfizetniük a vandál bulizóknak.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: