Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Ha középiskolás vagy és érdekel a színjátszás…

Horváth Andrea | 2023.01.31.

Az idei március 15-i városi ünnepség műsorát két egykori pápai diák, Móczár Bence és Tegyi Kornél írja és rendezi. Az előadáshoz olyan középiskolás fiatalok jelentkezését várják, akiket érdekel a színjátszás és kedvet éreznek ahhoz, hogy kipróbálják magukat a színpadon. 

Móczár Bence, a Győri Nemzeti Színház színművésze és Tegyi Kornél, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze a Jókai Mór Művelődési Központ kérésére vállalta a feladatot, nagy örömmel. A műsor alapját a Hermann István nevével fémjelzett kiadvány, Plosszer Ferenc káplán feljegyzései 1848-1849-ről a pápai Szent István Római Katolikus Plébánia historia domusában adja. A káplán részletesen leírja a helyi eseményeket, azt, hogy a forradalom miként hatott a polgárvárosban, követve a pápai szereplők útját.

A szereplőválogatást, amit Móczár Bence és Tegyi Kornél inkább első találkozónak, egyeztetésnek nevezett, február 5-én 14 órakor tartják a Jókai Mór Művelődési  Központban.  Előzetes jelentkezésre nincs szükség, a kikötés mindössze annyi, hogy középiskolás legyen a résztvevő. 


 • Friss hírünk
  Videó
  PÁPA - GAZDASÁG

  A hónap végéig kell befizetni a kamarai hozzájárulást

  Március 31-éig kell megfizetni a gazdálkodó szervezeteknek és az...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: