Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KÖZÉLET

Háború Izraelben, több mint 300 halott és 1100 sebesült

Müller Ádám | 2023.10.08.

Tegnap nagyszabású rakétatámadást indítottak a Gázai övezetből Izrael ellen. A palesztin Hamász egységei behatoltak izraeli területekre, katonákat, civileket – köztük nőket – ejtettek túszul és utcai harcokat folytatnak. Izraeli oldalon több mint 300-an meghaltak és csaknem 1100 sebesültet ápolnak kórházban.

 

Válaszul izraeli légicsapások kezdődtek a palesztin fennhatóság alatt álló területen; 230 halottról és 1600 sérültről tudni. Éjjel az izraeli hadsereg felszámolta a Hamász több létesítményét, két bankfiókot, egy légifegyverek gyártására szolgáló épületet, valamint egy fegyverraktárat. Közben a hadsereg polgári védelmi osztálya és a rendőrség segélyközpontot és telefonos segélyvonalat nyitott az eltűntek családtagjai számára.

A magyar külügy több mint száz Izraelben tartózkodó magyar állampolgárral áll kapcsolatban. A palesztin fennhatóságú Gázai övezetben 11-en vannak, onnan egyelőre veszélyes volna a menekülés. Úgy tudni, valamennyien jól vannak. A kritikus helyzetre való tekintettel a Külügyminisztérium arra kér minden Izraelben tartózkodó magyar állampolgárt: regisztráljon konzuli védelemre, hogy a nagykövetség munkatársai fel tudják venni velük a kapcsolatot és szükség esetén segítséget nyújthassanak.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: