Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Hagyományok mentén

Horváth Andrea | 2024.04.21.

Ovis körképünket a Szivárvány Tagóvodával folytatjuk. Az óvoda jól megközelíthető helyen, a Csókai körforgalom közelében található, jelenleg 100 férőhelyes, mely négy vegyes életkorú óvodai csoporttal működik.

Sajátos nevelési igényű gyermekeket befogadó intézmény. Két csoport Kerekítő mintacsoport. A közösség azt vallja, hogy a gyerek játéka jól ötvözhető a néphagyományok ápolásával, a természetszeretettel. Az óvodában a szeretetteljes bánásmódhoz a beszédes légkör is hozzátartozik, a gyakran mondogatott mesék, a kedves hangulatú versek, az eljátszott dallamos mondókák, a mesejátszás és bábjáték, a játék, a közös alkotás élménye kiemelt helyet foglalnak el mindennapi életükben.

A Szivárvány Tagóvodában hagyományőrző óvodaként fontosnak tartják, hogy ne csak dalokat, mondókákat, játékokat adjanak át a gyermeknek, ne csak mondogassák, énekeljék a népdalokat, hanem olyan légkört, hangulatot teremtsenek, hogy éljenek ezek a dalok, mondókák, úgy, mint régen.

Az óvoda teljes kollektívája elkötelezett a népmesék és a Pompás Napok módszertana iránt. Ez azt jelenti, hogy a népmesét középpontba helyezve, a népi kultúra elemeivel kiegészítve komplex népmese-foglalkozásokat állítanak össze.

A kiválasztott mesékhez keresik meg a kiegészítő műveltségtartalmakat, legyen az matematika, külső világ tevékeny megismerése, ének vagy akár rajzolás, mozgás, így valósítva meg az élményközpontú oktatást, mesemondás központú kezdeményezések során.

Mindemellett kiemelt feladatuk a fenntartható, értékmegőrző hagyományápolás, hazaszeretetre nevelés, identitástudat fejlesztése, helyi értékek megőrzése.  A gondosan kiválasztott népmese ezt is segíti, amit a népi játék, népdal tárgyalkotás színesít, élményekkel tölt meg.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: