Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Hamarosan ismét Pápai Tárlat

Horváth Andrea | 2024.06.09.

A Pápai Tárlat városunkban élő, illetve Pápához kötődő képzőművészek hagyományos éves szemléje, melyet mindig a stílusok, témák sokszínűsége jellemzett. 2012-ben volt az utolsó ilyen válogatáskiállítás, most a pápai alkotók összefogtak és újraéled a város képzőművészeti hagyománya. Az idei Pápai Tárlatnak a Pannonia Reformata Múzeum ad otthont.

Kocsis Tibor elmondta, hogy tartottak már megbeszélést a képzőművészet helyi ügyét fontosnak tartó alkotókkal, s több célt is megfogalmaztak. Szeretnék többek között, ha a nyári alkotótáborokat ismét sikerülne megszervezni, de a gondolatok közt ott volt a Pápai Tárlat újraindítása is.

A városi kiállítás hagyománya egyébként 1921-re nyúlik vissza, majd hosszabb szünet után A. Tóth Sándor szervezte meg ismét a kiállítást, melynek méltó utódja a Pápai Tárlat. Az idei anyagban közel 70 kép szerepel.

A tárlatnak a Pannonia Reformata Múzeum időszaki kiállítási tere ad otthont. A megnyitó június 13-án, 17 órakor lesz. Köszöntőt mond Köntös László gyűjteményi igazgató, a tárlatot megnyitja Hegyeshalmi László.


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2024.06.14.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2010, 2011, 2012

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: