Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Három csapattal is országos döntőbe jutottak a munkácsy tornászai

Haraszti Gábor | 2023.03.22.

Két harmadik helyezéssel és egy továbbjutást érő, hatodik pozícióval zárták a torna diákolimpia országos döntőjét a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola fiú együttesei. Mindez azt jelenti, hogy az iskola három csapattal is bejutott az országos seregszemlére. 

A fiú csapatok Budapesten, a Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium tornatermében mérték össze felkészültségüket. A Munkácsy három korcsoportban is képviselte az iskolát és a várost.

– A felkészülésünk nagyon jól sikerült, így reménykedtem, hogy mindhárom csapatunk továbbjuthat az országos döntőre, s titkon reméltem, hogy érmek is születhetnek az elődöntőn – mesélte a diákok edzője, Németh Miklós. – A fiúk nagyon szépen teljesítettek, így I.korcsoportos tornászaink – Vági Milán, Meilinger Bendegúz László, Tóth Ábel, Klotz Máté, Fehér Vince Csongor, Kincses Izmael – a dobogó harmadik fokára állhattak fel. Közülük Kincses Izmael az egyéni versenyben az 5. helyen végzett.

3-4. osztályos tanulóink – Horváth Benedek, Kun Kristóf, Szaller Noel Nimród, Tima Bálint, Fehér Tamás Csobán, Potháczki Zsombor – remek versenyzéssel szintén bronzérmet szereztek a megmérettetésen. A felsős csapatunk – Németh Ádám, Derczó Gergő, Fekete Gergő, Hübsch Márton, Császár Zsombor – pedig nagyon erős mezőnyben, a 6. helyet szerezte meg iskolánk számára, s ezzel ők is kivívták az országos döntőbe jutást. Nagyon elégedett vagyok tornászaim teljesítményével és ezúton is szeretném megköszönni a szülők támogatását, segítségét!

Németh Miklós elmondta, nagy izgalommal és reményekkel várják az április 22-ei, budapesti országos döntőt.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: