Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Háromszoros aranyérmes Gelencsér Róbert

Haraszti Gábor | 2023.04.21.

Idén Ausztráliában rendezik a XXIV. Szervátültetettek Világjátékát. A világeseményen Gelencsér Róbert, pápai sportoló is részt vesz, aki a verseny során távolugrásban, 100 és 200 méteres síkfutásban is aranyérmet szerzett.

20 vese-, 6 máj-, 3 csontvelő- és 3 szívátültetett sportoló 11 sportágban képviseli Magyarországot a nemzetközi eseményen április 14-21. között Ausztráliában, Perth városában. A Szervátültetettek Világjátéka a szervátültetett társadalom legrangosabb eseménye, amelyen a sportolók megmutatják, hogy az egészségesekhez hasonló eredmények elérésére képesek.

Róbert évek óta hazai és nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményeket ér el, nem volt ez másképp Ausztráliában sem. A 2015-ben és 2019-ben az Év fogyatékkal élő férfi sportolójának megválasztott sportember az atlétikaverseny első napján távolugrásban aranyérmet szerzett, néhány nappal később pedig bizonyította, hogy töretlenül tartja élvonalbeli szerepét az atléták között, hiszen 100 és 200 méteres síkfutásban ezúttal sem talált legyőzőre, a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

(Fotó: trapilap.hu)


 • Friss hírünk
  Videó
  Pápa TV híradó

  Híradó 2024.04.12.

  A legfontosabb hírek a városból.

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: