Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
UTAZÁS

Harry Potter imádó vagy? Irány Debrecen!

Szigeti-Aszódi Szilvia | 2024.02.23.
Debrecen városa 2024 februárjának utolsó hétvégéjén, 23-25. között rendhagyó eseménnyel bővíti a kulturális naptárát: az első debreceni Harry Potter-hétvégét ünnepli. Ez a különleges rendezvény nem csak a mágia és a fantázia világába kalauzolja el a látogatókat, hanem egy nemes célt is szolgál: az olvasás népszerűsítését minden korosztály körében.

A szervezők által gondosan összeállított programkínálatban 7 helyszínen, 36 különböző programmal találkozhatnak az érdeklődők, így biztosítva, hogy "3-tól 112 éves korig" mindenki megtalálja a számára érdekes és szórakoztató programokat. Az események között szerepel moziélmény, Slam Poetry-est, valamint különleges, a Harry Potter világából ihletett éttermi menü, öltözéki bemutató, és még sok más.

Fejér Tamás, az Apolló mozi vezetője kiemelte, hogy a fesztivál létrejöttének kulcsa a debreceni közösségek és vendéglátóhelyek összefogása volt. Az Apolló mozi különlegessége, hogy itt vetítik a Harry Potter-sorozat első négy részét, az elsőt angol nyelven is, valamint közönségtalálkozót szerveznek Harry magyar hangjával, Gacsal Ádám szinkronszínésszel. Kostyál Viktor grafikus-karikaturista jelenlétével pedig bárki átalakulhat roxforti diákká, a mozi vendégvárójában.

A debreceni Német Kulturális Fórum, mely a kultúra házaként is funkcionál, a kicsiket Harry Potter élményfestésre, a felnőtteket pedig borozásra invitálja. A helyi Pagony könyvesbolt pedig varázspálca-készítő kézműves foglalkozásokkal és interaktív meseterápiás foglalkozásokkal várja a gyerekeket, biztosítva számukra is felejthetetlen élményeket.

Az első debreceni Harry Potter-hétvége több, mint csak szórakozás; egy lépés afelé, hogy a fiatalok közelebb kerüljenek az olvasás varázslatos világához. A szervezők reményei szerint ez a varázslatos hétvége hozzájárul majd ahhoz, hogy a könyvek iránti szeretet tovább erősödjön Debrecenben, és az olvasás mint szabadidős tevékenység még népszerűbbé váljon minden korosztály körében.

A Harry Potter-hétvége így nem csak a varázslat és a fantázia ünnepe Debrecenben, hanem az olvasás és a közösségi összefogásé is, megmutatva, hogy a könyvek és a történetmesélés milyen erőteljesen tud összehozni különböző embereket egy varázslatos cél érdekében.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: