Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
NŐI NAPOZÓ

Hashajtó hiány van az amerikaiaknál! Vajon miért?

Szigeti-Aszódi Szilvia | 2023.09.12.

hiány lépett fel az Egyesült Államokban hashajtóból: úgy tűnik, az amerikaiak körében reneszánszukat élik a hashajtók, olyannyira, hogy mostanra országos hiány lépett fel a jelentősen megugrott kereslet miatt.

Az egyre növekvő hajhajtó-keresletnek több oka is van: egyrészt az amerikai lakosság is öregszik, és az idősebbek nyilvánvalóan nagyobb valószínűséggel szenvednek székrekedéssel, mint a fiatalok. Ugyanakkor van egy másik lényeges ok is a háttérben.

Ez pedig az, hogy az amerikaiak nagyon kevés rostot fogyasztanak, ráadásul a koronavírus-járvány elhúzódó fizikai és mentális hatásai is nagy szerepet játszanak a hashajtók népszerűségében. Mivel a járvány ideje alatt sokáig otthon volt a lakosság, alig mozogtak, kevésbé minőségi ételeket fogyasztottak, és komoly stresszt éltek át.

Mindez pedig hozzájárult ahhoz, hogy bélrendszeri problémák alakuljanak ki szervezetükben, beleértve a székrekedést is. Aztán vége lett a koronavírus-járványnak, és mindenki hirtelen visszatért régi életébe: az emberek visszatértek a munkába, s újra utazni kezdtek, ami szintén elindíthatott egy gyomor és bélrendszeri-probléma hullámot.

A jelentés szerint ugyanakkor a hashajtók iránti látványosan növekvő kereslet egy aggasztóbb pszichológiai tendenciával is összefüggésbe hozható: nevezetesen, hogy egyes vásárlók kifejezetten fogyási célzattal vásárolják nagy mennyiségben a hashajtókat, ugyanakkor ezek sokkal inkább kiszáradást okoznak, mintsem fogyást.


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2024.07.15.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2002, 2013, 2015

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: