Hasznos tanácsok a burgonyatermesztéshez
Tápanyaggazdálkodás, növényvédelem, talajelőkészítés – csak néhány azok közül a témák közül, amelyek szóba kerültek a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium mai szakmai programján.
Présing Tamás kertészmérnök, szakoktató a Médiacentrumnak elmondta, az idei évben burgonyát is ültettek az iskola egy külső területén. A mai napon azon cég képviselői tartottak szaktanácsadást a nyári gyakorlatukat töltő gazda és mezőgazdasági technikus diákoknak és szaktanáraiknak, akiktől az iskola a vetőburgonyát vásárolta.
A mezős diákok az ültetésen és a betakarításon kívül minden munkafolyamatot kézzel végeznek az egy hektáros területen. Mai vendégeik elismerősen szóltak arról a munkáról, amit eddig végeztek és olyan hasznos tanácsokat is adtak, amelyeknek köszönhetően gazdag és egészséges termésre számíthatnak.
A diákok a ma kapott tanácsokat megfogadva folytatják tovább a munkát. A termést a tervek szerint – a korábbi palánta- és káposztavásárokhoz hasonló rendszerben – ősszel értékesíti az iskola.