Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
NŐI NAPOZÓ

Hat év után végre szabad a műanyag gyűrűbe szorult fóka!

Szigeti-Aszódi Szilvia | 2024.01.23.
A Commuter névre keresztelt fókát 2017 őszén látták először az angliai Cornwall partjainál a Seal Research Trust önkéntesei, akik egy rutinszerű nyomkövetés során fedezték fel, hogy egy műanyag gyűrűbe szorult. Azóta viszont nem sikerült megközelíteniük a szerencsétlenül járt állatot.

 

Egészen 2024 januárjáig, amikor Andy Rogers, az állatmentő csoport egyik tagja felfedezte Commutert egy kihajózási területen. Mint kiderült, a fóka még mindig a műanyag gyűrű rabja volt, a befogása pedig meglehetősen nehéz feladatnak bizonyult, az állat ugyanis csaknem 200 kilogrammot nyomott.
 

Az apály beálltával a csoport tagjai akcióba léptek, és egy hatfős orvoscsapattal végül sikeresen eltávolították a műanyagot Commuter nyakáról. Az orvosok ezt követően ellátták a nyaka körüli kisebb sebet, végül pedig szabadjára engedték a fókát – számolt be róla a Newsweek.

Commuter ezt követően gyorsan vissza is tért a többi társa közé, a mentőcsapat pedig hatalmas sikerként értékelte azt, hogy kiszabadították az állat nyakát, ráadásul egy újfajta befogási stratégia alkalmazásával, amely a későbbiekben is a segítségükre lehet.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: