Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Hat iskola válik korszerűbbé és biztonságosabbá

Huszár Hajnal | 2023.05.10.

A legújabb fejlesztését ismertette sajtótájékoztatóján a Pápai Tankerületi Központ ma délelőtt. A 237 millió forintot meghaladó összegű támogatásból a tankerület hat oktatási intézményében építik újjá a villamos hálózatot. A Weöres Sándor Általános Iskolában tartott eseményen részt vett dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, az érintett települések polgármesterei és intézményvezetői, a kivitelező cégek képviselői, valamint a projekt lebonyolításában közreműködő munkatársak.

Dr. Kovács Zoltán köszöntőjében üdvözölte a tankerület legújabb sikeres pályázatát és azt hangsúlyozta, bár az iskolák állami fenntartásba kerültek, az épületek az önkormányzatok tulajdonában maradtak, így minden fejlesztés javítja az intézmények infrastrukturális körülményeit és az oktatás minőségét, ugyanakkor az önkormányzati tulajdont is gyarapítja. Mint mondta, a villamos hálózat megújítása az intézményekben nemcsak azért fontos, mert egyre több informatikai és elektromos eszközt használnak az oktatásban, hanem mert a régi, elavult villanyvezetékek cseréje az intézmények biztonságos működtetését is garantálja. A politikus emlékeztetett, a Pápai Tankerületi Központ nagyon jelentős fejlesztéseket hajtott végre intézményeiben az elmúlt években saját forrásból és pályázati támogatásból, a 31 iskolában 3,5 milliárd forint értékben valósultak meg különböző projektek.

Egyházi Andrea tankerületi igazgató a most induló beruházás részleteit ismertette. Az EFOP-os, Villamos hálózat felújítása a Pápai Tankerületi Központ Intézményeiben című projekt hat iskolát érint, a pápai Weöres Sándor Általános Iskolát (49 millió forint), a csóti Csóthi Géza Általános Iskolát (47 millió forint), a devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskolát (34 millió forint), a Pápateszéri Általános Iskolát (35 millió forint), a vaszari Ihász Gábor Általános Iskolát (41 millió forint), valamint az Ugodi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és AMI-t (28 millió forint).
-A pályázat benyújtásakor arra törekedtünk, hogy a fejlesztések ott valósuljanak meg, ahol a legnagyobb szükség van rájuk – hangsúlyozta az igazgató.

A beruházás keretében a meglévő régi, elavult, a mai igényeknél alacsonyabb terhelésűre tervezett villamos vezetékek cseréjét végzik el, új kapcsolókat és dugaljakat szerelnek fel, ahol szükséges, kicserélik a főelosztókat és alelosztókat építenek be a rendszerbe. A felújítás a helyiségek világítóberendezéseit nem érinti, csak a hibás, balesetveszélyes lámpatestek cseréjét tartalmazza. Tartalmazza viszont a korszerű és előírásoknak megfelelő villámvédelmi rendszerek kiépítését – sorolta Egyházi Andrea.
-Az iskolák elektromos hálózatának felújításával hozzá kívánunk járulni a köznevelési intézmények megújulásához, a digitális oktatást lehetővé tevő, korszerű infrastrukturális környezet biztosításához -emelte ki a tankerület vezetője.

A sajtótájékoztatón dr. Áldozó Tamás köszönetet mondott a tankerületnek az újabb sikeres pályázatért, hiszen mint mondta, az önkormányzatok ilyen értékű fejlesztéseket nem tudnának saját erőből megvalósítani, a beruházások pedig az önkormányzati épületek értékét is növelik.
-Köszönjük, hogy a Pápai Tankerületi Központ jó gazdaként bánik a vagyonkezelésükben lévő épületeinkkel – fogalmazott.

A projekt kivitelezési munkáinak elvégzésére két gazdasági társaságot választottak ki a közbeszerzési eljáráson, a munkaterületeket a cégek ma átvették és május 15-étől megkezdődhetnek egyes munkafolyamatok. A munka dandárja azonban a nyári szünet idejére marad, a kivitelezésnek pedig a szeptemberi iskolakezdésre minden helyszínen meg kell valósulnia.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: