Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Határidő: hétfő

Huszár Hajnal | 2024.03.17.

Március 18. hétfő a helyi adók első félévi összegének befizetési határideje. Ekkorra kell befizetni a magánszemélyek kommunális adóját, az építményadót, a telekadót és a helyi iparűzési adót az önkormányzat számára.

A legtöbb adóalanya a kommunális adónak van városunkban, körülbelül 13 ezer magánszemélyt érint ez a fizetési kötelezettség. A befizetendő összegről szóló értesítőt postai úton kapták meg azok, akik nem kötelezettek elektronikus kapcsolattartásra. A borítékban egy egyenlegközlő dokumentumot és két csekket találtak az ügyfelek, hiszen a második félévi adó befizetéséhez is most küldték meg a postautalványt. Aki esetleg nem kapta meg a küldeményt, a polgármesteri hivatal adóügyi csoportjánál kérhet bizonylatot az adója befizetéséhez. 

Az ügyfélkapuval rendelkező és elektronikus kapcsolattartásra kötelezett adózók a tárhelyükre kapták az értesítést fizetendő adóikról. 

A kommunális adó megfizetése alól idén is van mentesség, a kérelmet szintén az adóügyi csoportnál lehet intézni. Az adó megfizetése alól azok az egyedülélő nyugdíjasok mentesülnek, akiknek a jövedelme nem éri el a 142.500 forint, ők március 31-ig nyújthatják be kérelmüket.

A helyi adók a meghatározott szabályok szerint csekken, utalással és elektronikus úton is befizethetők. A pótlékmentes befizetés határideje március 18. hétfő.
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: