Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Hatodik lett az Eb-n Füredi Dániel

Haraszti Gábor | 2023.08.09.

Remek teljesítménnyel zárta a Jeruzsálemben rendezett U20-as atlétika Európa-bajnokságot Füredi Dániel. A Pápai Atlétikai Club kalapácsvetője a döntőben 72.49 méteres eredménye az igen előkelő hatodik helyre volt elegendő.

A pápai atléta a Szolnokon rendezett U20-as magyar bajnokságon szerzett ezüstérmének köszönhetően utazhatott Izraelbe. Dániel a keddi selejtezőn remek formában volt, idei legjobbjával (72.89 m) a hatodik helyen jutott be a fináléba. A legjobb 12 között 69.67-tel kezdett, majd 72.49 méterre dobta a hat kilogrammos szert. A folytatásban is kétszer még 70 méter fölé jutott, ám javítani nem tudott, így a hatodik helyen fejezte be az Európa-bajnokságot.

– Elégedett és boldog vagyok, az első cél az volt, hogy a 12-es döntőbe jusson, ezután pedig az, hogy a legjobb nyolcba verekedje magát, mindkettő sikerült – nyilatkozta Dani edzője, Varga Patrik. – Tudni kell, hogy a világverseny mindig más kategória, maximálisan kihozta magából azt, ami most benne van, egy méterrel maradt csak el egyéni legjobbjától, gratulálok neki.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: