Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
NŐI NAPOZÓ

Hazavitte a kígyót, ami megmarta!

Szigeti-Aszódi Szilvia | 2023.11.14.
Kissé érthetetlen, de egy férfi, aki túrázás közben talált egy kígyót, hazavitte, hogy megmutassa a gyermekeinek, csakhogy a kígyó megmarta, ő pedig a kórházban kötött ki. Az ausztráliai Új-Dél-Walesből származó apuka egyáltalán nem tájékozódott, egyszerűen csak felkapta a sárgafoltos hamiskobrát és az azonnal meg is marta.

Ennek ellenére mégis hazavitte magával, feltételezve, hogy a harapás ártalmatlan volt. Csak akkor döbbent rá, hogy valami nagyon nincs rendben, amikor hányni kezdett, keze pedig olyannyira bedagadt, hogy egyértelművé vált számára, sürgősen kórházba kell mennie.
 

A bowrali kórház egyik ápolója a kígyómarást látva kapcsolatba lépett Ray McGibbon kígyószakértővel, akinek küldtek egy fényképet az állatról. A szakértő azonnal sárgafoltos hamiskobraként azonosította: e kígyók marásakor idegméreg kerül a véráramba, ami általában cselekvésképtelenséghez, egyes esetekben pedig halálhoz vezethet.

A  szakember rámutatott, hatalmas szerencséje volt a kirándulónak, hogy megúszta, mivel sokkal rosszabbul is végződhetett volna a dolog, mint ahogy végül történt. E faj harapása ugyanis akár halálhoz is vezethet.

A szakértő, aki a South Highlands Snake Catchers szolgáltatásért felel, elmondta, hogy begyűjtötte a hüllőt, majd néhány nappal később visszahelyezte élőhelyére. A történtek nyomán pedig közzétett egy bejegyzést Facebook-oldalán, melyben arra figyelmeztetett mindenkit, a természetben látott hüllőket ott helyben csodálják meg, fotózzák le és hagyják békén.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: