Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Házhoz mennek a lomért

Huszár Hajnal | 2024.04.18.

Áprilistól újra működik a Közszolg Nonprofit Kft. házhoz menő lomhulladék-gyűjtési szolgáltatása, szeptember végéig havonta egy-egy gyűjtőkörzetből szállítják el a feleslegessé vált holmikat az igénylőktől – hívta fel a figyelmet Bordás Ferenc, a Közszolg ügyvezetője.


A díjmentes szolgáltatás rendje hasonló az előző években megszokotthoz, igénylő az a természetes személy lehet, akinek van szerződése a közszolgáltatásra és nincs díjtartozása. A lomhulladékot 1 köbméter mennyiségig veszik át az ingatlanokról, az igénylővel előzetesen egyeztetett időpontban.
-A lomhulladék elszállítási igényt előzetesen, hétköznapokon 6-14 óra között, a 89/314-900-as telefonon kell kezdeményeznie ügyfeleinknek. Munkatársaink ellenőrzik a jogosultságot és egyeztetik a szállítás időpontját. A konténeres autó megérkezésééig az igénylőnek össze kell készítenie az átadandó lomot az ingatlanán, nagyon fontos, hogy azt a közterületre nem rakhatja ki – hangsúlyozta az ügyvezető.

A lomhulladék szállításnak pontos szabályai vannak, a hulladékok egy meghatározott körét lehet így átadni a szolgáltatónak. Ebbe a csoportba tartoznak a háztartási gyűjtőedény méreteit meghaladó, feleslegessé vált használati tárgyak és egyéb hulladékok. Így matrac, szivacs, szőnyeg, szőnyegpadló, párna, takaró, linóleum, kárpitos bútor, függönykarnis, műanyag bútorok, redőny, virágkaspó, zuhanytálca, lábtörlő kerülhet a konténerre a lomtalanításnál.

-A házhoz menő lomhulladék szállítás során nem adható át és kollégáink nem veszik át az elektronikai berendezéseket, használt autógumikat, veszélyes hulladékokat, ipari és mezőgazdasági tevékenységből származó hulladékokat, zöldhulladékokat, építési-bontási hulladékokat, égésterméket, fa bútorokat, ruhaneműt és egyéb textíliát, valamint a fém hulladékokat – sorolta Bordás Ferenc, hozzátéve, ezeknek a hulladéktípusoknak egy részét a hulladékudvarban átveszi a Közszolg Kft.

Az ügyvezető arról is tájékoztatott, hogy áprilisban már több igénylésük is volt az 1. számú gyűjtőkörzetből, amely a Tókertet jelenti és várják a lakosok előzetes bejelentéseit. A következő hónapokban a többi városrészben végzik a szolgáltatást, a szolgáltatási területeket és időpontokat a Közszolg honlapján közzétették. A múlt évben összesen 189 ingatlanhasználó élt ezzel a díjmentes szolgáltatással, tőlük összesen 23 tonna lomhulladékot szállított el a szolgáltató.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: