Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Helyi és országos szinten is erősödik a gazdaság

Huszár Hajnal | 2024.01.19.

A város legnagyobb adózóit hívta év eleji találkozóra az önkormányzat. A hagyományos újévi fogadáson a város és az ország gazdasági helyzetének elemzése mellett a legtöbb adót befizető helyi gazdasági társaságokat külön is köszöntötték. A rendezvényen a helyi gazdasági élet több mint ötven szereplője volt jelen.


-Szeretjük az informális kapcsolatokat is építeni a helyi gazdasági társaságokkal, hiszen rengeteg olyan információ tud gazdát cserélni, ami kölcsönösen előnyös mindannyiunk számára – mondta dr. Áldozó Tamás polgármester az önkormányzat hagyományos rendezvényéről. Hozzátette, az önkormányzat megismerheti, hogy milyen változásokra számíthat a helyi gazdaságban akár a beruházások, akár a munkaerő-piaci kezdeményezések terén, de a vállalkozások is rálátást kapnak arra, hogy milyen körülmények között dolgozik és milyen beruházásokat tervez a város.


A polgármester előadásában a 2023-as esztendőt összegezte és értékelte. Beszélt a demográfiai adatokról, az árbevételek, adók alakulásáról és a városban mért vásárlóerő kutatások eredményéről.
-Összességében az mondható el, hogy minden trend folytatódott, az is ami kedvező képét mutatja a városnak és az is, amiben nem tudtunk változtatni, trendfordulót elérni – jelentette ki. Ez utóbbi közé sorolta a demográfiai adatokat, melyek az országos folyamatokkal megegyezően alakultak. Pozitív üzenetet hordoz viszont a vásárlóerő-index alakulása, az önkormányzat adóbevételének emelkedése és a vendégéjszakák számának növekedése is – sorolta.  

A vállalkozói találkozó vendége Suppan Gergely, a Nemzetgazdasági Minisztérium makrogazdasági elemzésért felelős helyettes államtitkára volt, aki az elmúlt évek gazdasági folyamatait elemezte, a 2024-es évről pedig bizakodóan nyilatkozott.
-A hazai gazdaságban sikeresen leküzdöttük az inflációt, hiszen az év végére 5,5 százalékosra mérséklődött és minden reményünk megvan arra, hogy az év elején tovább csökkenjen. Ez mindenképpen jó hír – hangsúlyozta. Kiemelte azt is, az idei évben a kormány feladata, hogy a növekedést helyreállítsa és a gazdaság vissza tudjon állni a korábbi 4 százalékos növekedésre, ami még a covid-válság előtti időszakban jellemezte a magyar gazdaságot.

A vállalkozók év eleji fogadásán külön is köszöntötte az önkormányzat a város legnagyobb adófizetőit. A ranglétra harmadik fokán a Pápai Hús Kft. áll 2023-ban befizetett adója alapján, a képzeletbeli dobogó második fokára az Astotech Bt. állhatott fel, a város legnagyobb adófizetője pedig továbbra is a Yanfeng Kft. A gazdasági társaságok vezetői oklevelet és emlékérmet vehettek át.
Az önkormányzat a város valamennyi vállalkozásának eredményes és szakmai sikerekben gazdag új évet kívánt 2024-re.

(Suppan Gergely előadásáról részleteket a későbbiekben olvashatnak.)

 


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2024.03.01.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2000, 2005, 2010

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: