Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Hétfőtől átvehetők az igényelt LED izzók

Huszár Hajnal | 2023.05.12.

Finiséhez érkezett az ingyenes lakossági LED csereprogram, jövő héten indul az igényelt fényforrások átadása a lakosság részére. Az izzók már megérkeztek a városba és háztartásonként csomagolva beraktározták őket a volt Levéltár épületébe, ahol majd át lehet őket venni.


-Az egyik hazai energiakereskedő cég társadalmi kötelezettségvállalása keretében kereste meg városunkat az ingyenes LED csereprogrammal. Ahhoz, hogy ez elindulhasson Pápán az önkormányzattal kellett megállapodást kötniük. Mi ebben partnerek voltunk, így februárban megnyílt egy pályázati lehetőség a pápaiak előtt és nagyon sok háztartás élt is a lehetőséggel – idézte fel a program kezdetét dr. Áldozó Tamás polgármester. A városvezető külön köszönetet mondott a Pápai Nyugdíjas Egyesületnek, amely vállalta, hogy tagjai számára elvégzi a regisztrációt és igénylést, így azok a szépkorúak is kihasználhatták a lehetőséget, akiknek nincs kellő informatikai tudása.
Pápán összesen 665 háztartás regisztrált a programba és összesen 8281 energiatakarékos LED izzót adnak át a jövő héten az igénylők számára.


-Az átadás helyszíne a volt Levéltár épülete, mely az Anna téren, a Szent Anna templom parkolója felől közelíthető meg az udvaron keresztül – tájékoztatott a városvezető. A izzók átvételéhez szükséges a személyi igazolvány és a lakcímkártya bemutatása, ha pedig nem az veszi át az izzókat, akinek a nevére szól a villanyszámla, akkor egy meghatalmazást is kell vinni az átvételhez.  Az előre összecsomagolt izzókészleteket hétfőtől-csütörtökig 8 és 16, pénteken pedig 8 és12 óra között vehetik át a jogosultak.


-A wolfram fényforrások LED izzókra történő cserélése fontos lépés az energiatakarékosság és a környezetvédelem irányába – emelte ki dr. Áldozó Tamás – hiszen a LED lápmákkal jelentős megtakarítás érhető el és élettartamuk is hosszabb, mint a hagyományos világítótesteké, vagyis kevesebb hulladék keletkezik használatukkal.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: