Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KÖZÉLET

Hidrogénmeghajtású autóbusszal is bővítené zöldflottáját a Volánbusz

Müller Ádám | 2024.05.09.

A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. a közösségi közlekedés megújítását és a károsanyag-kibocsátás csökkentését célzó Zöld Busz Program keretében pályázatot hirdetett környezetkímélő, városi kivitelű, hidrogén-üzemanyagcellás személyszállító jármű beszerzésének támogatására. A Volánbusz 2024. május 6-án nyújtotta be pályázatát.

Amennyiben a pályázat sikeres, károsanyagkibocsátás-mentes, hidrogén-üzemanyagcellával működő, elektromos meghajtású, alacsony padlós, 3 ajtós, kerekesszékes utas szállítására is alkalmas, legalább 350 km hatótávolságú, szóló felépítésű városi autóbusz kezdheti meg szolgálatát Budapest elővárosi közlekedésében 2026 első felétől.

A kiírásnak megfelelően utastájékoztató, utasszámláló és kamerarendszerrel, valamint telemetriával is felszerelt, légkondicionált autóbusz várhatóan Csepel és Szigetszentmiklós térségében fogja emelni az elővárosi közlekedés színvonalát. A mintegy 270 millió forint értékű fejlesztés során az autóbusz beszerzése 100 százalékos támogatással valósulhat meg sikeres pályázat esetén.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: