Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Hívogató programok, kellemes idő

Horváth Andrea | 2024.04.27.

Minden együtt volt ahhoz, hogy a Hagyományok Hegyén szervezett családi nap résztvevői jól érezzék magukat. A program középpontjában ezúttal a természet, a környezetünk tisztelet és védelme állt. A belépőket mindjárt egy térkép és iránytű fogadta, Drabant András mutatta meg az érdeklődőknek a térképen a Bakonyt és környékét, kicsit előkészítve a távcsöves szemlélődést.

Az épületben fotókiállítás kapott helyet és itt volt a kézműves foglalkozás is. A gyerekek ültethettek fűszernövényeket, készíthettek rózsaszirmos vagy levendulás fürdősót, vagy gipszfigurákat festhettek ki. Kicsit távolabb, a jurta mellett íjászkodásra nyílt lehetőség, de volt egy baráti társaság, aki a fák árnyas lombja alatt piknikezett.

A kilátóból távcsővel lehetett kémlelni a vidéket, a szép időben messzire ellátni. A tisztáson számos ügyességi feladat várta a gyerekeket, de például sokan most először fedezték fel, hogy a kihelyezett táblák némelyikén  magyar kutyafajták körvonalai vannak, ezekre ha papírlapot helyezünk, akkor satírozva szépen kirajzolódik a kuvasz, a  vizsla, a komondor és a puli.

De szép trófeák is kerültek ki ide, melyről egy vadőrt hallgathattak a családok, a gyerekek ámulva figyelték az izgalmas adatokat, történeteket. A hegy titkos ösvényeit is felefedezték a látogatók, akik tényleg a béke szigetét fedezhették fel.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: