Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Hogy kerül a kolbász az űrbe?

Horváth Andrea | 2024.03.27.

Harmadik éve működik a Babikő mesevilága bábcsoport az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában. A csoport vezetői Császárné Csirmaz Enikő és Simon Klára, akik ebben az évben a gyerekekre bízták az előadás témáját. Mint mondták, szerették volna, ha a szakkörösök felhasználva az eddig tanultakat saját életükből merítenének ötletet a darabhoz.

 

Így is lett, a fiúk és a lányok külön dolgoztak, s egy-egy álmot mesélnek el, tehát igazi, 21. századi történetet mutatnak be idén az erkeles bábosok. A fiúkéban vannak földönkívüliek, akik mindent megtesznek azért, hogy a finom magyar kolbászból vihessenek haza, a lányok pedig egy eltűnt baba keresésére indulnak.

 

A szakkör tagjai hetente egyszer próbálnak, jelenleg hét tagja van a csoportnak. Ők már három éve együtt dolgoznak, s nagyon szeretik a bábozást. Szalai Noel elmondta, hogy neki kifejezetten tetszett, hogy ezúttal ők találhatták ki a mesét és azt dolgozták át színpadi történetté a vezetők.

 

A bemutató májusban lesz egy veszprémi fesztiválon, de előtte a szülőknek szeretnének egy nyilvános főpróbát tartani a Pegazus Színházban.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: