Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Hogyan beszéljünk a drogokról?

Pintér-Papp Eszter | 2024.03.01.

Szociális szakemberek, pedagógusok és az egészségügy területén tinédzserekkel dolgozó szakemberek számára tartottak drogprevenciós szakmai műhelyt tegnap délután a Jókai Mór Művelődési Központban. A rendezvény előadója Varga Dániel kognitív viselkedésterápiás konzultáns, a Köztes Átmenetek Nonprofit Kft. szakmai vezetője volt.

Az interaktív szakmai műhelymunka során számos fontos kérdés szóba került, köztük a különböző függőség modellek, a kényszeresség és a függőség közti különbségek, a kockázati és védő tényezők szerepe, illetve különböző kutatási eredmények is.

A résztvevők hosszasan beszélgettek a hétköznapi függőségekről, hiszen a mindennapokban számtalan dologgal találkozunk, ami függőséget okozhat. Ilyen lehet a kávé, az édességek, vagy éppen a számítógépes játékok, de az orrspray is okozhat függőséget.

A szakmai műhely végén a szakemberek és az előadó megállapodtak abban, hogy szeretnék folytatni a közös munkát, így a tervek szerint áprilisban újra találkoznak és folytatják az eszmecserét erről a rendkívül fontos kérdéskörről.    

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: