Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Hol mérjenek sebességet a rendőrök? – Javasoljon helyszínt Ön is!

Pintér-Papp Eszter | 2024.04.04.

Az egész Európát érintő sebességellenőrzési kampányhoz kapcsolódva a magyar rendőrség is Speedmarathont tart április 19-én, pénteken 6 és április 20-án, szombaton 6 óra között. Az egyenruhások az akció során valamennyi sebességmérő eszközt bevetve próbálják visszaszorítani a gyorshajtást. 

A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az akció napján az ellenőrzött járművezetők 95 százaléka az előírásoknak megfelelően választotta meg a sebességét – írja a Police.hu.

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan az ellenőrzési helyek kijelölése során a lakosság véleményét is szeretné figyelembe venni a rendőrség, ezért idei évben is várják a javaslatokat arra vonatkozóan, hogy hol legyenek sebességellenőrzési pontok – akár Pápán is.

A Veszprém vármegyei helyszínekkel kapcsolatos javaslataikat április 8-án 12 óráig várják a speedmarathon@veszprem.police.hu e-mail címen.

A lakosság jelzései alapján, illetve a javasolt helyszínek adottságainak ismeretében a vármegyei rendőr-főkapitányságok jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat. Az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, ugyanakkor a rendőrök a kampány során más jogsértésekkel szemben is fellépnek.

illusztráció: JamesDeMers képe a Pixabay -en.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: