Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Holnap nyit az Esterházy-kastély

Babos Petra | 2024.01.31.

Januárban zárva tartott az Esterházy-kastély, elvégezték a szükséges karbantartási munkákat és az alapos nagytakarítást. Február elsejétől tehát ismét várják a vendégeket hazánk egyik legszebb barokk kastélyában. Az Esterházyak egykori otthona a téli nyitva tartási rend szerint látogatható csütörtöktől. Ez azt jelenti, hogy szerdától vasárnapig 9-17 óráig tekinthető meg a pápai Esterházy-kastély.


Poráczky Tünde programszervező elmondta, hogy többek között portalanították a gazdagon díszített csillárokat, elmosogatták a porcelánokat és üvegtárgyakat. Emellett a váróterem és a vetítőteremben lévő kárpitozott székek tisztítása is megtörtént. 
-Holnap nyitunk. A kastély fő attrakciója a fél óránként induló élő kastély tárlatvezetés. A Nemcsics-kiállítás egy állandó kiállítás, emellett barokk ruhás fotózással, LEGO kiállítással, játszóházzal illetve bonbon készítő foglalkozással várjuk a látogatókat. Aki kíváncsi a marionett színházak történetét bemutató programunkra, legyező nyelven is megtanulhat – emelte ki a programszervező. 


A Kékfestő Múzeum szintén február 1-jétől látogatható, előzetes bejelentkezés után. A rövid téli leállás idején megtörtént a történeti dokumentumok digitalizálás, a leltározás és a 2023-as év anyagainak archiválása is. Emellett a Kékfestő Múzeumban karbantartási munkák is zajlottak az elmúlt hetekben. Dr. Méri Edina szakmai vezető elmondta, elkészítették az elmúlt év lezárásához kapcsolódó statisztikákat és beszámolókat.

 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: