Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Hősi feladatsor

Haraszti Gábor | 2023.08.21.

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal a Malom-tónál rendezték meg az úgynevezett Murph challenge-et. Az embert próbáló kihíváson 16 egyéni induló és 10 csapat volt.

Michael P. Murphy hadnagy az Egyesült Államok Haditengerészetének Tengerészeti Különleges Hadviselési egységénél szolgált, míg 29 éves korában, 2005-ben bevetés közben Afganisztánban életét vesztette. Cselekedetei alapján megkapta a legmagasabb szintű kitüntetést, a Becsületrendet. A crossfit közösség megemlékezésképp ’Murph Hero WOD’ néven egy hősi feladatsort állított össze, amit a fiatalon elhunyt SEAL tisztről neveztek el és amelyet első alkalommal Pápán is meg lehetett próbálni.

– 1 mérföld (1.6 kilométer) futás, 100 darab húzódzkodás, 200 fekvőtámasz, 300 guggolás, és még 1 mérföld futás , mindezt időre – röviden így lehetne összefoglalni a kihívást – mesélte Vadicsku Szabolcs crossfit edző, szervező. – Örültünk, hogy ilyen sokan eljöttek a rendezvényre, körülbelül 50-60 résztvevőnk volt, ami így elsőre kifejezetten jónak mondható. Pápai és Pápa környéki sportolók küzdöttek meg a feladatokkal, mindenki nagyon ügyes és kitartó volt.

Szabolcs elmondta, egyéniben négyen is 45 perc alatt fejezték be a versenyt, csapatban pedig a leggyorsabb teljesítés 36 perc volt. Az eseményen a résztvevők felajánlásaikkal támogathatták Vadicsku Szabolcsot, aki a kanadai funkcionális fitness világbajnokságra készül.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: