Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Hosszú a bűnlajstroma, most letartóztatták

Pintér-Papp Eszter | 2023.05.23.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a 46 éves győri férfinek a letartóztatását, akivel szemben jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás.

A Veszprémi Törvényszék Sajtóosztályának közleménye szerint a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a férfi megalapozottan gyanúsítható több bűncselekmény elkövetésével is.

A gyanúsított 2021. október-novemberben több alkalommal megjelent pápai, valamint győri cégek telephelyein, egy börcsi eperföldön, valamint egy győri társasház pincéjében, és dolog elleni erőszakot alkalmazva, a drótkerítés átvágásával és ajtók felfeszítésével bejutott az épületekbe. A cselekményeket ismeretlen társával együtt követte el. A lopással okozott károk összértéke 5.795.235 forint, a rongálással okozott kár 70.000 forint.

Egy alkalommal a telephely egyik irodájában elhelyezett széfben tárolt mintegy 7.000.000 forint készpénzt is megpróbálták eltulajdonítani, ám az irodahelyiségbe – melynek ajtaját befeszítették – nem tudtak bejutni, mivel a biztonsági szolgálat járőrei a helyszínre érkeztek.

Egy másik alkalommal szintén a biztonsági szolgálat járőre zavarta meg őket, így a letört kamerán kívül más dolgot eltulajdonítani nem tudtak.

A gyanúsított egyik cselekményéhez jogtalanul használt egy személygépkocsit, a tulajdonos tudta és engedélye nélkül.

A férfi mindezeken túl megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy eredetileg magyar forgalmi rendszámú személygépkocsival közlekedett oly módon, hogy azt francia, majd egy másik alkalommal osztrák hatósági jelzéssel látta el. A francia rendszámot egy általa eltulajdonított gépjárműre is felhelyezte.

A gyanúsított letartóztatását a Veszprémi Járásbíróság 2021 novemberében már elrendelte, majd annak megszüntetését követően a férfi bűnügyi felügyeletét rendelték el. Ezt legutóbb 2023. április 10-ig hosszabbították meg. Ezt követően az ügyészség ismételten indítványozta  a gyanúsított letartóztatásának elrendelését, arra figyelemmel, hogy a férfi nem tartotta be a bűnügyi felügyelet magatartási szabályait, mivel elhagyta Győr város közigazgatási területét.

A bíróság a fentiekre is tekintettel indokoltnak látta a gyanúsított ismételt letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélyére figyelemmel, továbbá a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében.

A bíróság végzése véglegessé vált.

Fotó: Pixabay (illusztráció)


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2024.07.15.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2002, 2013, 2015

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: