Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Hova tovább?

Horváth Andrea | 2024.01.08.

Pályaorientációs napot tartottak a Petőfi Sándor Gimnáziumban. A 13 meghívott vendég főként egykori petőfis diák volt, akik kiemelték, a gimnázium sokat segített abban, hogy megtalálják hivatásukat.

 

Az előadók beszéltek a szakmai tapasztalatokról, igyekeztek hasznos tanácsokat adni a pályaválasztáshoz. Számos területről érkeztek előadók, így például hallhattak a diákok a pénzügy, jog, orvoslás, kiberbiztonság, idegenforgalom és turizmus elvárásairól, de megismerkedhettek a mérnöki pálya vagy épp a kommunikáció és média világával is.

 

Dr. Lőrincz Márton Ákos belgyógyász kardiológus hasznos tanácsa volt például, hogy sok terület lehet érdekes egy diák számára, de érdemes meghallgatni az egyetemistákat az adott képzésről, s még inkább az adott területen dolgozó szakembereket, hisz így lehet csak reális képet kapni egy-egy hivatásról.

 

A hagyományos pályaorientációs nap mindig népszerű a diákok körében, s nem csupán a végzősök, de a többi évfolyam tanulói is sok hasznos tanácsot kaptak ezúttal is. Az előadók kiemelték, hogy a petőfis diákok nagyon nyitottak és érdeklődőek voltak.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: