Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Hulladékból újat

Pintér-Papp Eszter | 2023.12.09.

Nemrégiben rendezték az Európai Hulladékcsökkentési akcióhetet, melyhez a Weöres Sándor Általános Iskola is csatlakozott. A kezdeményezés középpontjában a csomagolóipar ökológiai lábnyomának csökkentése, a csomagolásmentesség és a csomagolás újrahasználata, újrahasznosítása, élettartamának növelése állt.

Az akcióhét jegyében az alsó tagozatos napközis délutánon kézműves foglalkozásokat tartottak. A kisdiákok az otthon és az iskolában fellelhető csomagolóanyagokból készítettek különféle tárgyakat. Használtak újságpapírt, díszcsomagolót, buborékfóliát, tejes poharat és annak fedőfóliáját, tízórais papírzacskókat és méteráru hengert is. A foglalkozáson az előző napi kakaós poharakból hóember formájú ceruzatartó, poharas elkapó ügyességi játék, maradék karácsonyi csomagolópapírból angyalka karácsonyfadísz, manósapka, egy csodálatos adventi naptár és újágpapírból ajándéktasak is készült.

A felső tagozatos osztályokban a csomagolásmentesség jegyében műanyag kulacs és uzsonnás doboz szépségversenyt tartottak. A hét során a diákok egy csoportja plakátokat készített egy élhetőbb, „zöldebb” jövő érdekében. Kreatívan újrahasznosították a PET-palackokat, mosószeres flakonokat, papírgurigákat, melyekből manókat és ceruzatartókat készítettek.

Az akcióhoz csatlakozva minden osztály aktívan bekapcsolódott az iskolai papírgyűjtésbe, ezzel is kifejezve a fenntarthatóság fontosságát.

Fotó: Weöres Sándor Általános Iskola (Facebook) 

   

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: