Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Hungarikum a teqball

Haraszti Gábor | 2024.01.17.

A szombathelyi Arenda Teqball Sport Club volt az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola vendége. Az 5.a osztály meghívásának eleget téve látogattak el a sportolók az intézmény tornatermébe, ahol az egyéni és páros bemutatókat követően az erkelesek is kipróbálhatták a magyar találmányú sportágat.

Az iskola tanulói ezen a héten a hungarikumokkal foglalkoztak, ennek keretében Horváth Imre osztályfőnök és tanítványai úgy döntöttek, szeretnének a teqballal közelebbről is megismerkedni. A Hungarikum Bizottság 2022. december 13-án jelentette be, hogy a teqball bekerült a hungarikumok közé.

De mi is pontosan ez a sportág? A teqball kifejlesztői Borsányi Gábor, Huszár Viktor Dénes és Gattyán György. A teqball a labdarúgás és az asztalitenisz elemeinek kombinálásával kialakított sportág, amelyet ívelt asztalon játszanak. A játékosok – a karok és a kezek kivételével – a test bármely részével hozzáérhetnek a játékban alkalmazott futball-labdához. Egyesben és párosban is lehet játszani, teremben és kültéren egyaránt. A szabályok szerint a játékosok legfeljebb három érintést alkalmazhatnak, mielőtt visszajuttatnák a labdát az ellenfél térfelére. A teqball testi kontaktus nélküli sport, ami azt jelenti, hogy sem ellenfél, sem az asztal érintése nem engedélyezett.

A szombathelyi játékosok egyéni és páros bemutatóját követően az erkelesek is elsajátíthatták a sportág néhány alapvető mozdulatát.


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2024.03.01.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2000, 2005, 2010

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: