Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Hússzal a hegyekben

Huszár Hajnal | 2024.06.06.

Befejeződött a hegyi utak tavaszi karbantartása, felújítása, több mint tíz forgalmas útszakasz minősége vált lényegesen jobbá a korábbi állapotánál. A szakemberek kétféle technológiával dolgoztak, a murvapótlás és gréderezés-tömörítés mellett bitumenemulziós-bazaltzúzalékos módszerrel – idézte fel dr. Áldozó Tamás polgármester a bejáráson. Emlékeztetett, a bazaltzúzalékos útjavítás tervezését már múlt évben megkezdték, más városok tapasztalatai és szakmérnökök javaslata alapján döntöttek a technológia alkalmazása mellett.


-Úgy látom, hogy ez a technológia bevált, a kivitelezők munkához való hozzáállása jó előjele annak, hogy ezek az utak tartósan megfelelő állapotban maradnak – fogalmazott, hozzátéve a vállalkozó 2 év garanciát vállalt erre a munkára és szükséges javításokat elvégzi a beavatkozási területen.

Zsegraics Gyula, a hegyek önkormányzati képviselője szintén ezt emelte ki a most lezajlott munkából. Mint mondta, az itt élők részéről pozitív visszajelzéseket kapott az útminőséggel kapcsolatban, ugyanakkor a lakók már azt is jelezték, hogy a jó állapotú utakon a gyorshajtás azonnal problémává vált.
-A hegyek útjain különös óvatossággal és lassú sebességgel kell haladni, hiszen a keskeny utakon a gyorshajtók veszélyeztetik a gyalogosokat, kerékpárral közlekedőket. Bízom abban, hogy hamarosan beáll a rend és a közlekedők odafigyelnek egymásra – fogalmazott és hozzátette, az észlelt gyorshajtás miatt kezdeményezte a maximális sebesség csökkentésére vonatkozó szabály bevezetését, így született döntés arról, hogy 20 km/órás zónába sorolták a hegyeket. Erről a közlekedésbiztonsági tanácsadó testület döntött.

-A korlátozott sebességű övezet táblapár kijelöli az alkalmazás területét és a megengedett maximális sebességet, vagyis a táblával lehatárolt útszakaszon maximum 20 km/órás sebességgel lehet haladni. Ez érvényes az Öreghegyre, a Kishegyre és a Törzsökhegyre, hiszen a táblákat mindenütt elhelyeztük – közölte Bakos László, a testület tagja. Zsegraics Gyula hozzátette, a lassabb közlekedés nagyobb biztonságot jelent, csökkenti a keletkező por mennyiségét és megnöveli az utak élettartamát.

Dr. Áldozó Tamás a hegyi utak bejárásán arról is szólt, a közelmúltban lezárult bazaltzúzalékos útjavítás első ütemére közel 50 millió forintot fordított a város. A következő képviselő-testületi ülésen egy hasonló nagyságrendű második megrendelésre is biztosítanak forrást és folytatják ezt a fajta útjavítást a város területén, hiszen a városnak több kötelezettsége is van hasonló minőségű utat fenntartására.

 


 • Friss hírünk
  ZENE

  Céline Dion és az SPS szindróma

  A világhírű kanadai énekesnő, Céline Dion (1968) nevéhez olyan...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: