Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ide tegye a kiszolgált karácsonyfát!

Huszár Hajnal | 2024.01.06.

Vannak, akik még január végén sem bontják le a karácsonyfát, mások már az ünnep napjai után kidobják a fenyőt, de legtöbben vízkereszt napján szedik le a díszeket és köszönnek el a karácsonyi ünnepkörtől. És bár vízkereszt napja most jött el, a kidobott karácsonyfák már napokkal ezelőtt megjelentek az utcákon, így megkezdődött azok begyűjtése is. 


A Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. idén minden lakótelepen kijelölt fenyőfagyűjtő pontokat és arra kérik a társasházakban élőket, hogy ide tegyék a fákat. Van gyűjtőpont a Vajdán, az Igalon, a Bástyán, a Fáy lakótelepen, a volt Kilián lakótelepen és a Huszár lakótelepen pedig kettőt is kijelöltek. A gyűjtőpontok jellemzően a hulladékgyűjtő konténerek mellett találhatók, így könnyen megtalálhatók és könnyen elszállíthatják onnan fenyőket a VFT munkatársai.

A családi házas övezetekben élőket arra kérik, hogy a karácsonyfákat a hulladékgyűjtő edényük mellé, jól megközelíthető helyre tegyék ki.

Az is fontos, hogy a fákról minden díszt szedjenek le, hiszen a fenyőket ledarálják és komposztként, illetve mulcsként fogják továbbhasznosítani. A kiszolgált karácsonyfák begyűjtése már a héten megkezdődött és a következő hetekben folyamatosan zajlik majd.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: