Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Idill, sport, kultúra, a tanév legjei

Horváth Andrea | 2024.05.03.

A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma Diákönkormányzatának legnagyobb feladata minden évben a Malom-tavi diáknap megszervezése. A környezet csendes és békés, sokan sétáltak, élvezték a csütörtöki jóidőt, s számos program közül választhattak. Voltak sportesemények, versenyek és egy érdekes beszélgetés is az Esti Kornél együttes tagjaival.

Bajnok Attila, aki maga is refis diák volt egykor, most a DÖK munkáját segítő pedagógus. Elmondta, hogy hagyomány a Refiben a jó hangulatú diáknap, s a helyszín most két alkalommal is otthont adott rendezvényüknek, hisz szerdán családi program volt, ahol a református gimnázium tanárai, diákja és szülők együtt töltötték a napot, csütörtökön pedig a több mint 400 diák sétált ki a nyugalmat és békét árasztó tóhoz.

Hegyi Barnabás DÖK-elnök hozzátette, hogy ennek a diákönkormányzatos rendezvénynek vannak hagyományos elemei, mint például a sorversenyek vagy épp a focimeccsek, de idén például egy jól sikerült beszélgetés is színesítette a programot.

Sorverseny győztesei:
I. kategória nyertese: 9.A osztály
II. kategória: 11. B osztály
Jutalmuk egy-egy torta volt.

A focitornán a legjobb fiú csapat az Almafa csapat lett, melynek tagjai: Hodánics Márton, Békei-Varga Bendegúz, Burján Benjamin, Baross Boldizsár, Mogyorósi Áron, Szólás-Bartl Barnabás, Somogyi Dániel, Szabó Levente. A legjobb lány focisták pedig a Vadmacskák, tehát Havasi Lilla, Besenyei Boglárka, Molnár Bíborka, Krenács Tímea, Baracs Borbála, Hajdu Zsófia. Ők jutalmul serleget kaptak.

A diáknap hagyománya az év legjei szavazás, íme az eredmény:
Az év tanárnője: Birkás Zsófia
Az év tanára: Bajnok Attila
Az év végzőse: Móricz Hetény Simon
Az év szecskája: Vadász Attila
Az év hölgye: Tóth Kata
Az év fiúja: Móricz Hetény Simon
Az év sportolója: Pekár Luca
Az év divatikonja: Mezei Júlia
Az év párja: Reményi Réka és Szilágyi Bertold

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: