Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Idősek napja Homokbödögén

Babos Petra | 2023.10.31.

Homokbödöge Község Önkormányzatának Képviselő-testülete nemrégiben tartotta Idősek napi rendezvényét. A rendezvényre a község valamennyi 60 év feletti lakóját meghívták. 
Farkas Árpád polgármester köszöntőjében köszöntötte nyugdíjas társait, kiemelve a falu legidősebb hölgy és férfi tagját: Simon Sándorné, Emma nénit (97 éves) és Frank Ferencet (87 éves). Az ünnepségen néma csenddel és gyertyagyújtással emlékeztek azokra, akik már nem lehetnek közöttük.
A Képviselő-testület nevében Obermayer Rita képviselő köszöntötte Farkas Árpádné tanítónőt gyémántdiplomájának átvétele alkalmából. Irénke néni 1963. június 29-én kapta meg diplomáját a Szombathelyi Tanítóképző Intézetben. A diploma megszerzését követően Homokbödögén tanított egészen nyugdíjas koráig. Tanító nénit munkája során a feladatok sokszínűsége fogadta: pályafutása alatt sok kis diákot tanított meg írni, olvasni, számolni; osztályfőnökként terelgette tanulóit; majd az iskola igazgatójaként látta el feladatait. 60 év nagy idő, amelyet találó módon szimbolizál a gyémánt is, ugyanis a gyémánt kemény és színtelen ragyogású kristályai az életet és az értéket szimbolizálják – fogalmazott Obermayer Rita. 
A kulturális műsor keretein belül elsőként Buch Tibor énekes lépett a színpadra, aki egy zenei utazásra invitálta a megjelenteket. A fergeteges produkció után a helyi óvodások, majd az ugodi iskola 7. osztályos tanulói megható műsorral köszöntötték a szépkorúakat. Az este során jó hangulatot teremtettek a Homokbödögei Néptáncegyüttes, valamint a helyi Sakál-Vokál Baráti Kör énekes csoport tagjai. 
A kulturális műsort közös vacsora követte, majd mulatással, tánccal, nótázással zárult az este.

Fotó: Obermayer Rita

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: