Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Ifjúsági találkozó a sport jegyében

Haraszti Gábor | 2024.06.22.

A házigazda Pápa mellett Losonc, Barót, Kovászna, Schwetzingen, Kampen és Visk részvételével rendezték meg a Pápai Sport Centrumban az ifjúsági sporttalálkozót. A nap folyamán a 150 fős társaság kilenc sportágban mérette meg magát. 

Az egykori Miniolimpia mintájára második alkalommal adott otthont a sportcentrum a baráti vetélkedésnek, melyen darts, teke, teqball, karate, asztalitenisz, streetball, cselgáncs, labdarúgás és atlétika sportág szerepelt a versenyszámok között, sőt a nap zárásaként egy kötélhúzó versenyt is rendeztek. Az ünnepélyes megnyitón Áldozó Tamás polgármester köszöntötte a résztvevőket, külön kiemelve a Kárpátaljáról érkezett viskieket, akik a háború sújtotta övezetből látogattak a városba.

– Azért gondoltuk életre hívni ezt a rendezvényt, hogy lehetőséget adjunk arra, hogy Európa különböző országiból ide érkező fiatalok megismerkedhessenek egymással és ha már itt vannak, össze tudják mérni ügyességüket, erejüket. Persze ennek a találkozónak nem az a legfontosabb üzenete, hogy ki volt a legerősebb vagy a leggyorsabb, hanem az, hogy sok időt töltsünk együtt és sokat tanuljunk egymásról – emelte ki a polgármester.

A viski csapatot Vorinka Renáta, a település alpolgármestere is elkísérte Pápára.

– 15 diákkal és három edzővel immár második alkalommal vettünk részt a sporttalálkozón, tavaly a tekéseknek köszönhetően két érmet is sikerült szereznünk, nagyon készültünk, hogy idén több medál is a nyakunkba kerüljön. Fiúkkal érkeztünk, így elsősorban a fociban várok jó eredményt, de atlétikában a kislabda-hajításban és a futószámokban is esélyesek lehetünk. Ezúton is szeretném megköszönni a meghívást, mindennel meg vagyunk elégedve, a szervezés nagyon jó és hálásak vagyunk a pápaiaknak, akiktől ebben a háborús helyzetben is sok támogatást kapunk.

A testvértelepülések képviselői a sporttalálkozó folytatásban a Hagyományok hegyére tesznek kirándulást, az együtt töltött idő a Magyarország – Skócia Európa-bajnoki mérkőzés megtekintésével zárul. Eredmények hamarosan.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: