Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
NŐI NAPOZÓ

Ilyen hatással lehet az allergia kockázatára, ha a gyerek állatok között nő fel

Asztalos Anna | 2023.04.03.

Egy új kutatás szerint a lakásban tartott kutyákkal vagy macskákkal való együttélés előnyös lehet a kisgyerekek számára. Egy japán kutatócsoport azt találta, hogy kisebb eséllyel alakul ki ételallergia azoknál a gyerekeknél, akik a magzati időszak vagy a korai csecsemőkoruk során lakásban tartott macskáknak vagy kutyáknak voltak kitéve.

Számos gyermek vett részt a kutatásban

Hisao Okabe, a japán Fukushima Regionális Környezetvédelmi és Gyermekkutatási Központ kutatója és munkatársai 66 215 gyermeknél vizsgálták meg a kisállatoknak való kitettségre és az ételallergiára vonatkozó adatokat. Az adatok szerint a gyerekek 22 százaléka volt kitéve házi kedvenceknek, többnyire lakásban tartott kutyáknak és macskáknak, a magzati időszakban.

Csökkent az allergia kialakulásának kockázata

Az eredmények arra utalnak, hogy a lakásban tartott kutyának és macskáknak való kitettség jelentősen csökkentette az ételallergiák előfordulását. Azt találták, hogy a bent tartott kutyáknak való kitettség jelentősen csökkentette a tej-, a tojás- és a mogyoróallergia kialakulásának valószínűségét, míg a macskáknak való kitettség jelentősen csökkentette a tojás-, a búza- és a szójaallergia kialakulásának esélyét.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: