Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
NŐI NAPOZÓ

Indiai ismeretlen dinofajt találtak!

Szigeti-Aszódi Szilvia | 2023.09.03.

A hírek szerint az Indiai Technológiai Intézet és az Indiai Földtani Intézet tudósai egy eddig ismeretlen dinoszaurusz maradványaira bukkantak Indiában. Az új faj a Tharosaurus indicus nevet kapta, de arra is fény derült, hogy a Diplodocoidea öregcsaládba tartozott, amely magába foglalta minden idők leghosszabb állatait.

De a felfedezésről szóló tanulmányból az is kiderült, hogy az új faj a Tharosaurus indicus nevet kapta, és a Diplodocoidea öregcsaládba tartozott, amely magába foglalta minden idők leghosszabb állatait.

A kutatók úgy vélik, hogy az újonnan felfedezett, hosszúnyakú dinoszaurusz nagyjából 10-13 méter hosszú lehetett, és tüskék állhattak ki a nyakából, hasonlóan, mint a Bajadasaurus pronuspinax esetében.

Kiemelték, a vizsgálatok eredményei alapján a T. indicus körülbelül 167 millió évvel ezelőtt élhetett, ezzel ő a legősibb ismert faj a Diplodocoidea öregcsaládban.

A portál beszámolójában arra is kitértek, hogy a Diplodocoidea dinoszauruszfajok eredete máig rejtély a szakértők számára, egyúttal azt remélik, hogy a mostani felfedezés közelebb viheti őket a titok megfejtéséhez.
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: