Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Indul az új évad

Horváth Andrea | 2023.09.04.

19. évadát kezdte meg a Pegazus Színház, melynek vezetői, Végh Zsolt és Sarkadi Nagy László.  A társulat évadnyitó ülésén az előző szezon értékelése mellett természetesen szó esett a most induló időszak feladatairól is.

A Pegazus Színház a lehetőségekhez képest jó évadot zárt a 2022-23-as idényben, egyelőre  nem érték el a pandémia előtti szintet, de továbbra is hittel és lendülettel dolgoznak. 3900 bérletesük volt az előző évadban (ez a száma a pandémia előtt 6800 volt), de a nézőszám 45 ezer körül alakult. Ebben természetesen benne vannak az Esterházy-kastélyban ellátott feladatok, az előadások, a családi napok és a jól sikerült tavaszi fesztivál is.

A Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Irodája a Pegazus Színházzal közösen régóta dolgozik azért, hogy újraélesszék az amatőr bábjátszást. Ehhez kapcsolódóan sikerrel pályáztak a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programba, így májusban megszervezték a Bűvös Bábos Fesztivált, azaz a gyermek bábcsoportok nemzetközi, Kárpát-medencei kitekintésű találkozóját Veszprémben, ami jó rendkívül jó hangulatú, színvonalas, népszerű program volt.

A túlélést biztosította több sikeres pályázat, projekt is, mint például  a Lázár Ervin Programban való részvétel. A Pápai Tankerületi Központ iskoláiban az alsósok A csillagszemű juhászt láthatták a Pegazus Színház előadásában, sőt a Tatabánya és Balatonfüred iskolái is érdeklődtek a mesejáték iránt.

A színház társulatához most csatlakozott  Ambrus Kincső és Gál Csenge, velük is találkozhatnak majd a Pegazus meséiben. Az új évadra a hagyományokhoz híven három előadást hirdettek meg. Egy modern mesét Sarkadi Nagy László tollából, ez lesz az Animália. Majd jön Holle anyó története, végül Rózsa és Ibolya meséje. A Petőfi-évfordulóhoz a János vitéz feldolgozásával kapcsolódtak, ezt is szeretnék még bemutatni középiskolásoknak.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: