Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Indulhat a Vásár utcai ivóvízvezeték cseréje

Huszár Hajnal | 2024.04.04.

Érvényes és eredményes volt a kivitelező kiválasztására kiírt közbeszerzési eljárás, így néhány hét múlva elindulhat az ivóvízvezetékek megújítása a Vásár utcán – közölte Vörös Dániel, a Pápai Vízmű Zrt. vezérigazgatója a Médiacentrum megkeresésére. A cégvezető emlékeztetett, az elmúlt években több csőtörés is történt a 70-es években épült, 300-as, várost ellátó vízvezetéken. A teljes vezetékcsere indokolttá vált, ám eddig nem volt forrás a beruházásra.

-2021-ben döntöttünk a vezetékcseréről, a munkát beillesztettük a gördülő fejlesztési tervbe, a terveket elkészítettük, ezt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és az önkormányzat jóváhagyta, ám mire az előkészítés véget ért, olyan gazdasági környezet alakult ki az energiaválság miatt, hogy az energiaköltségek felemésztették a fejlesztésre szánt forrásainkat – magyarázta a vezérigazgató, hozzátéve, az energiaárak mérséklődése és a nem lakossági vízdíj emelése mostanra biztosította a forrást a beruházásra, így kiírhatták a közbeszerzést a munkára.
-A korábbi terv a víztoronyba futó 300-as ivóvízvezeték cseréjéről szólt csak, a mostani viszont nemcsak a várost ellátó vezeték megújítását, hanem a 200-as elosztóvezetéket és az összes házi bekötést is tartalmazza – hangsúlyozta Vörös Dániel.


A 200 millió forintos beruházás kivitelezési munkáira 180 napja lesz a kivitelezőnek. Az építkezés nagy mértékben érinti majd a Vásár utca közlekedési rendjét, hiszen az új vezetékeket az útpálya alá kell lefektetni. A mostaniak a padkában, illetve az úttest és a járda közötti terület alatt futnak, de ott olyan sűrű a közműhálózat, hogy az új csöveket nem lehet ott elhelyezni. Így a munkálatok félpályás lezárás mellett zajlanak majd a két körforgalom közötti 300 méter hosszú szakaszon. 

-Szeretnénk a legkevésbé akadályozni a közlekedést, ezért két szakaszra bontva épülnek meg az új ivóvízvezetékek – közölte a vezérigazgató, aki dr. Áldozó Tamás polgármesterrel egyeztette a beruházás részleteit. A városvezető úgy fogalmazott, jó hír az, hogy a Pápai Vízmű Zrt. van olyan helyzetben, hogy képes végrehajtani ezt a beruházást.
-Ebből is látszik, hogy megérte a sok erőfeszítés az elmúlt években, hogy a vízmű a város tulajdonában maradjon. Ezt sikerült elérnünk, a cég újra erősödik és képes a legnagyobb beruházásokat elvégezni – hangsúlyozta.
A polgármester a közlekedők megértését és türelmét kérte hamarosan kezdődő munkák idejére. Mint mondta, a Vásár utca az egyik legfontosabb közlekedési útvonal a városban, melyen békeidőben is hatalmas a forgalom, az építkezés idején számítani kell a közlekedési nehézségekre.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: