Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ingyenes lesz a parkolás a ballagás napján

Huszár Hajnal | 2023.05.03.

Május 6-án, a Városi Ballagás napján ingyenesen lehet parkolni a fizetős parkolókban – jelentette be Unger Tamás alpolgármester. A döntés már korábban megszületett a városvezetés részéről, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. pedig lejelentette a Nemzeti Mobilfizetési Zrt-nek. 
A ballagás idején a városban több helyen is forgalomkorlátozásra kell számítani, ezek a Jókai Mór Művelődési Központ weboldalán, a rendezvények menüpont alatt olvashatók.


A Városi Ballagás helyszínén egyébként már csaknem minden készen áll a vendégek fogadására, a várdombon a színpadot és a nézőteret felállították, a biztonsági kordont kihelyezték, a városban pedig zajlik a közterületek rendezése, főként az iskolák környékén és a ballagási menet útvonalán.


Finisbe értek tehát az előkészületek és az egész város készül a hagyományos és különleges eseményre, ám hogy lesz-e városi ballagás, azt az időjárás befolyásolhatja. Az elmúlt hetekben lehullott nagy mennyiségű csapadék miatt a Várkert talaja is felázott, ha pedig a következő napokban további csapadék érkezik, a csúszóssá váló, latyakos talaj veszélyeztetheti a ballagók és hozzátartózóik biztonságát, komfortérzetét. Ezért, akárcsak az elmúlt években a körülmények figyelembe vételével a városvezetés szombaton reggel dönt a rendezvényről. 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: