Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Ingyenes színházi előadás

Horváth Andrea | 2024.04.08.

A Déryné Társulat előadását ajánlja 16 éven felüli közönség figyelmébe a Jókai Mór Művelődési Központ. A Szemet szemért c. kortárs drámát április 10-én, szerdán 19:00 órakor tekinthetik meg a színházkedvelő pápaiak. 

A rendkívül látványos díszlettel, kifejező színészi játékkal, sajátos fényeffektusokkal és zenével bemutatott darab egy nyomozás története, melyet thrillerszerű abszurd, sőt misztikus elemek is behálóznak.

 Az izgalmas cselekményt, a lelki vívódásokat Kis Domonkos Márk rendező meglehetősen újszerű – sakktáblára hasonlító -, úgynevezett háromdimenziós díszletben jelenítette meg. 

A kortárs dráma egy faluban történt gyilkosság anatómiájának tekinthető, ugyanis a nyomozás során emberi drámák sokasága bontakozik ki benne. Pál, az elismert fővárosi nyomozó, Róbert, a helyi rendőrfőnök, Nóra, aki már gyerekként is rajongott Pálért. 

 Nyomozása során egyre sötétebb titkokra derül fény a kis közösség életében és Pálnak rá kell ébrednie, hogy előítélete az itteni emberek iránt, korántsem biztos, hogy megalapozott volt. Ahogy közelebb kerül a szörnyű gyilkosság felderítéséhez, egyre nyilvánvalóbbá válik számára, hogy élete fordulóponthoz érkezik: örökre megtagadja múltját vagy elbukik és tűzre dob mindent, amiért egész életében dolgozott.

Az előadáson való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött a jegymester.hu oldalon, vagy JMK-s e-mailben vagy messengeren.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: