Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Interaktív babakoncert

Babos Petra | 2024.02.03.

Az NMI koordinálása mellett érkezett Pápára Szalóki Ági zenész-énekesnő interaktív babakoncertjével. A Jókai Mór Művelődési Központ színháztermében tartott zenés rendezvényre sok kisgyermek érkezett szüleivel, hiszen fontos minél korább megkedveltetni a kicsikkel a zenét és a színházi élményt. 
Szalóki Ági elmondta, 25 éve énekel, elsősorban gyerekeknek. 


-A családunkban a nagyszüleim, dédszüleim gyakran játszottak hangszereken. Ezért az én ereimben is csörgedezik a zene szeretete. 0-3 év közötti korosztályú gyermekeknek hoztam el műsoromat Pápára. Szüleim pedagógusok, így a gyerekek és a tanítás szeretetét otthonról hoztam. Hogy miért éppen a gyerekeknek játszom? Talán azért, mert úgy gondolom, velük tudok a legjobban kommunikálni, nekik tudom leginkább átadni a zene üzenetét – emelte ki a zenész-énekesnő. 


Az élőzene-hallgatása mellett volt vidám közös éneklés, mondókázás, ölbeli játékok a szülők és babák bevonásával.
-Gyermekműsoraim 20 éve tudatosan felépített műsorok, hiszen énekelünk, játszunk, s közben igyekszem tanítani is a kicsiket. Öt évvel ezelőtt alakítottam ki azt a műsort, amelyben a legkisebbeknek játszunk. Időközben édesanya lettem, most az ölbeli játékos koncert áll a leginkább közel hozzám, hiszen nap, mint nap játszom, mondókázom a két és fél éves kisfiammal – hangsúlyozta Szalóki Ági.
-Kodály Zoltán azt mondta, hogy már magzati korban el kell kezdeni a zenei nevelést, hiszen a muzsikának sokfajta funkciója van, nemcsak szívet-lelket gyönyörködtet, hanem fejleszt is. Kognitív képességekre, az érzelmekre, az anya-gyermek kapcsolatra hat, ritmikai képességeket, a figyelmet, a beszédfejlődést fejleszti és fontos a testséma kialakulásához is- hangsúlyozta Szalóki Ági. 
A babakoncert komplex zenei élményt nyújtott a babáknak és szülőiknek egyaránt.

                                                                                                                                                                                                                                                                                               
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: