Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Internetes csaló egy társkereső oldalon

Pintér-Papp Eszter | 2023.04.20.

Egy 33 éves, Pápához közeli településen élő férfi az egyik nemzetközi társkereső oldalon ismerkedett meg egy magát szingapúri származásúnak kiadó nővel. Egy üzenetküldő alkalmazáson keresztül tartották a kapcsolatot, a levelezések alkalmával a nő bemutatott egy jól jövedelmező befektetési lehetőséget a férfinek, aki kezdetben csak a saját pénzét fektette be, ami látszólag valóban nyereséget hozott, később az édesanyjától kért kölcsön, végül már hitelt vett fel. Az áldozat több mint ötmillió forint elutalása után jött rá, hogy a nő becsapta. A csaló utolsó üzenetében azt írta, hogy legközelebb soha ne higgye el, amit egy nő mond, különösen egy gyönyörű nő, végül törölte a profilját az üzenetküldő alkalmazásról.

A rendőrség az eset kapcsán ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy fokozott óvatossággal járjanak el az online térben, ahol nem minden és nem mindenki az, aminek és akinek látszik. A kedvező üzleti lehetőségeket nagyon gyakran csalók teszik közzé, akik ismert emberek nevével hirdetik a jövedelmező befektetési lehetőségeket, vagy internetes ismerkedést követően csapják be áldozataikat.

Ha úgy látja, minden óvintézkedése ellenére becsapták, megkárosították, tegyen feljelentést a lakóhelye szerinti illetékes rendőrkapitányságon, de bejelentést tehet személyesen is bármely rendőri szervnél vagy telefonon, a 112-es segélyhívó számon.

Fotó: Veszprém vármegyei rendőrség (Facebook)

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: