Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ismeretlen linkre kattintott, egymilliója bánta!

Pintér-Papp Eszter | 2024.04.23.

Egy Pápához közeli kistelepülésen élő nő táskát hirdetett eladásra az interneten. Nemsokára el is kelt a termék, és a „segítőkész” vevő még azt is vállalta, hogy elintézi a szállítást. Meg is érkezett egy e-mail – úgy tűnt, az egyik legismertebb hazai futárcégtől -, azonban a feladó címe noti_reply41253@icloud.com volt. Itt rá kellett kattintania egy sárga linkre – sőt, ebben egy Szófia nevű elektronikus titkárnő is segítette az eladót, végigvezetve őt a tennivalók során. A sértettnek nem tűnt fel a fura e-mailcím, rákattintott a linkre, és megadta netbankja azonosítóját is. Jelszavát ugyan már nem adta meg, mégis azt vette észre, hogy számlájáról átutaltak közel egymillió forintot egy ismeretlen bankszámlára. 

Az ügyben csalás miatt nyomoz a Pápai Rendőrkapitányság.

A rendőrség tanácsai: Ne feledje, soha ne kattintson ismeretlen linkre, főleg ne internetes vásárlás kapcsán kapott üzenetekben lévőkre! Mindig figyeljen rá, hogy milyen e-mailcímről kap értesítést! Ha gyanúsnak tűnik, ne nyissa meg, mert valószínűleg csalók küldték!

Az online térben elkövetett csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat KiberPajzs oldalán talál.

Illusztráció: Robinraj Premchand képe a Pixabay -en.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: