Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ismét a döntőben

Horváth Andrea | 2024.03.26.

A Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Technikum és Szakképzőiskola 10.oszályának csapata bejutott a Kárpát-medencei Hungarikum Vetélkedő elődöntőjébe és döntőjébe, melyen az anyaországon kívül határon túli magyar csapatok is részt vesznek. 

Az acsádysok több mint 100 csapatból kerültek legjobb 16 közé. Az első fordulóban egy tesztet kellett kitölteni, míg a második fordulóban egy hungarikum bemutatása volt a feladat, a pápai csapat a herendi porcelánt választotta. Emellett egy újság címlapját kellett megszerkeszteni, amiben az ország legjobb települését kellett bemutatni – az acsádysok lokálpatrióták, így természetesen Pápa került a címlapra.

A döntőre egy olyan érték bemutatását kapta  feladatként a csapat, amelyről úgy gondolja, hogy már régen a Hungarikumok Gyűjteménye értéktárban lenne a helye, de még nincs ott. Pápaiként a somlói juhfark bemutatását választották.  Az előzetesen kiadott versenyfeladatra való készülésként a csapat tagjai ellátogattak a Somlóra, ahol a Tornai Pincészet lehetőséget adott egy birtok- és pincelátogatásra. 

A csapat tagjai Sárközi Nikolett, Csiszár Ágoston és Banka Ákos, felkészítő tanáruk Veilandics Tamás.
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: