Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ismét egy különleges éjszaka lesz a Refiben

Horváth Andrea | 2023.09.26.

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. Idén is szeptember utolsó hétvégéjén lehet bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba. A pápai református gimnázium évek óta részt vesz az országos programban, péntek este ismét érdekes előadások, kísérletek otthona lesz a Refi.

A program szeptember 29-én, pénteken 18 órakor kezdődik a Refiben, az első egy órában hagyományosan a természettudományos tagozat diákjai várják érdekes, interaktív fizikai, kémiai, biológiai kísérletekkel a látogatókat.

19 órakor a református gimnázium tanára, Varga-Umbrich Károly tart élménybeszámolót a franciaországi fúziós reaktornál tett látogatása kapcsán. A vendégelőadó Varga-Umbrich Eszter lesz. Eszter refis diák volt, Cambridge-ben végzett fizikus, aki 19.45-től a mesterséges intelligencia alkalmazásáról beszél majd. Előadásában igyekszik minél egyszerűbben és közérthetőbben magyarázatot adni arra kérdésre, hogy mi is tulajdonképpen a mesterséges intelligencia, illetve beszél annak a kvantumfizikában használható lehetőségeiről.

A programot ezúttal is a tanárok kísérlet-show-ja zárja.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: