Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ismét felújítanak egy régi repülőgépet

Babos Petra | 2024.04.27.

Egy MiG-21 F-13 típusú repülőgépet újít fel az "Eskün innen, Obsiton túl" Honvédelmi Alapítvány, barátaival összefogásban, a MH.47. Bázisrepülőtér Parancsnokságának, továbbá a HM HIM. támogatásának köszönhetően.
A gépet 1975-1976 körül állították ki a bázison. 
– Ez már a negyedik repülőgépe, amit felújítunk. Ennek állapota jelentősen leromlott, így már nem méltó régi önmagához. Fontosnak tartjuk, hogy a bázis hagyományait méltó módon őrizzük meg a jövő generációnak, és büszkén mutassuk meg azokat a jelen generációnak. Fontos továbbá, hogy a hazánkba látogató külföldi katonák is lássák, a múltra büszkék vagyunk, tárgyi emlékeinket megóvjuk, vigyázunk azokra! A csapat egy részét a már jól bevált barátaink, továbbá a bázison szolgáló aktív katonák adják, így a korábban már felújított repülőgépek alapján, itt sem marad el a siker. Terveink alapján a szeptember 7-ei XI. Bajtársi találkozón, – ami egyben a családi nap is lesz – mutatjuk meg az eredményt – tájékoztatta a Médiacentrumot Petrovics Olivér hagyományőrző. 
Az elmúlt években az MH. 47. Bázisrepülőtéren több repülőeszközt is felújítottak és így megőriztek a jövő számára. 2019-ben egy muzeális MiG-21-es vadászgép került az egyik pápai körforgalomba, mely a város látképének szerves része lett, valamint 2020-ban a típus leszerelésének 20. évfordulója alkalmából restaurálták a 9307 oldalszámú gépet. Ezek a repülőgépek emléket állítanak a Pápán szolgált technikai eszközöknek és személyzetnek egyaránt. Emellett felújítottak még egy MiG-19 PM és egy MiG-15 ÚTI típusú repülőgépeket is.  
Fotó: Eskün innen, Obsiton túl" Honvédelmi Alapítvány

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: