Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ismét kábítószert találtak a pápai rendőrök

Pintér-Papp Eszter | 2023.02.13.

A járőrök február 10-én éjszaka az egyik pápai áruház parkolójában akartak megállítani egy arra közlekedő gépkocsit. A sofőr azonban a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva kihajtott a parkolóból, a „Kötelező haladási irány jobbra” jelzőtábla hatálya alatt, irányjelzés használata nélkül balra kanyarodott, és átlépte a záróvonalat is. Az egyenruhások a menekülő férfi után indultak, aki az egyik pápai utcában állt meg, majd kiugrott az autóból, és elfutott. A rendőrök a sofőr keresésére indultak, akit hamarosan az egyik közeli épület mögött találtak meg.

A 34 éves enyingi lakos igazoltatása alkalmával kiderült, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága eltiltotta a vezetéstől, továbbá a gépjármű átvizsgálása során alufóliába csomagolt kábítószergyanús növényi anyagmaradványra bukkantak a járőrök. Ezután a férfit elfogták, majd előállították, és vele szemben kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket jelzett. A tettest a nyomozók őrizetbe vették és gyanúsítottként kihallgatták.

Ellene járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség, valamint kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntető-, míg a közlekedési szabályok megszegése miatt szabálysértési eljárás indult. A rendőrök továbbá a kötelező haladási irány figyelmen kívül hagyása miatt közigazgatási bírsággal is sújtották.

Illusztráció: Veszprém vármegyei rendőrség (Facebook)

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: