Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ismét kutyakiállítás Pápán

Horváth Andrea | 2023.05.06.

A Pápai Ebtenyésztők Egyesülete évről évre megszervezi a kutyakiállítást városunkban, mely egyre népszerűbb rendezvény a kutyás társadalomban. A nemzetközi program egész hétvégén várja az ebeket és gazdáikat, kutyabarátokat.

A program ünnepélyes megnyitóján részt vett Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, aki rajongásig szereti a kutyákat. Javaslatára korábban már törvényt is módosítottak, hogy a legveszélyeztetettebb magyar fajtát, az erdélyi kopót megmentsék. Köszöntőjében megjegyezte, a kutyával való törődés, képzés, oktatás, foglalkozás, gondoskodás emberibbé tesz bennünket.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő reményét fejezte ki, hogy sokan kilátogatnak a rendezvényre, s a vendégek pedig jól érzik magukat Pápán és jó hírét viszik a városnak.

Az ünnepélyes megnyitón dr. Áldozó Tamás polgármester támogatását is megköszönték a szervezők, egy komondorszobrot kapott ajándékba. Mint elmondta, elkötelezett a magyar fajták mellett, a komondor a méretével, a kisugárzásával, a nyugalmával lenyűgözte őt, s tökéletes őrzőkutyák.

Korózs Gábor, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének Szövetsége elnöke ebben a tisztségében először jár városunkban, hisz testvére, a korábbi elnök tavaly hunyt el, de a 2022-es pápai kiállításon még részt vett Korózs András. Az új elnök is kiemelt, elkötelezett figyelmet fordít a magyar fajták népszerűsítésére.

Lovas Ferenc, az Ebtenyésztők Pápai Egyesületének titkára elmondta, hogy naponta 1200-1300 nevező van, a klubkiállításokkal összesen közel 4000 kutya kerül a nemzetközi bírói csapat elé a három nap során. A nemzeti és a nemzetközi kutyakiállítás idejére a kilenc magyar fajtát népszerűsítő „minitanösvénnyel” és tájékoztató kiadvánnyal várják az érdeklődőket. A kilenc fajta – a komondor, a kuvasz, a puli, a pumi, a mudi, a magyar vizsla, a drótszőrű magyar vizsla, a magyar agár és az erdélyi kopó – nemzeti kincseink, 2017-ben pedig a hungarikumok között is helyet kaptak. 


 • Friss hírünk
  Videó
  Pápa TV híradó

  Híradó 2023.06.06.

  A legfontosabb hírek a városból

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: