Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Ismét működött a varázslat

Horváth Andrea | 2024.05.11.

Egy délelőttre ismét a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Iskolává változott a Jókai Mór Városi Könyvtár. A nyári Harry Potter-tábor és a tavalyi családi nap nagy sikere kapcsán ugyanis az intézmény munkatársai úgy döntöttek, újra egy egész délelőttöt szentelnek a varázslóvilágnak.

 

Ahogy az illik,  a program Abszol-úton indult, ahol bárki készíthetett saját varázspálcát, illetve egy kis méretű szörnyek szörnyű könyvét. A túra Roxfortban folytatódott, ahol a Teszlek Süveg és Hagrid beosztotta a gyerekeket a házakba.  A varázspálca elengedhetetlen volt ahhoz, hogy a fiatal tanoncok letegyék a Rendes Bűbájos Fokozat vizsgát, ami a Roxfortban az ötödik év végén kötelező.

Öt próbát teljesítettek a varázslónövendékek. Megmérettették magukat kviddicsben, bájitaltanból, de jártak a Tiltott Rengetegben is. A Kövér Dáma is feladatot adott a résztvevőknek, valamint a veszedelmes szörnyek könyvét is meg kellett szelídíteni.

Emellett a könyvtárosok is részesei voltak a játéknak, az is egy külön nyomozós feladat volt, hogy ki kellett deríteni, ki a Halálfaló. Mindemellett Harry Potter is ott sétált a könyvtár folyosóján – Veszprémi Edvin valóban hasonlít a varázslóra, ő osztotta ki az ajándékokat a sikeres RBF vizsga után.

A családok nagyon élvezték a programot, még Veszprémből is érkeztek érdeklődők, az édesanya elmesélte, hogy a Bogyó és Babócán már voltak itt Pápán, s nagy elismeréssel szóltak a könyvtárosok munkájáról.

S ami még külön öröm a sok vidám, elégedett résztvevő közül többen be is iratkoztak a könyvtárba – s ez már a könyvek mágikus erejének tudható be.


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2024.05.19.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2004, 2008, 2014

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: